dimarts, 19 d’abril del 2011

Viquipèdia

En aquest apartat hem treballat a crear un article d'alguns monument importants, persontatge famos o de qualsevol cosa per crear un article a la viquipedia.
Les meves tries han sigut aquets dos temes:


Primer article: http://ca.wikipedia.org/wiki/Vèrtebra
Vertebrà


Segon article: http://ca.wikipedia.org/wiki/Mario_Marzo
Mario Marzo

dilluns, 21 de març del 2011

Augmenten a 8.649 els morts i a 13.262 els desapareguts

Una setmana més tard, després del gran terratremol a Japó de 8.9 a l'escala de Richter van apareixent nous morts i augmentes entre ells el nombre de desapareguts. Per sort, algunes persones s'han pogut salvar ja que les autoritats sanitaries en Japó han anat trobant algunes persones, com Sumi Abe, una anciana de 80 anys d'edat que ha estat trobada 9 dies despres del terratremol.












Tot i que el terratremol ha afectat a diferents zones del Japó les zones més afectades son: Miyagi, Fukushima e Iwate.
Espero que trobin mes gent viva i que el nombre de morts es redueixi més.

dijous, 17 de març del 2011

Esta abuela es mi padre

Aquesta setmana els alumnes de imformàtica hem conegut una pàgina web nova: www.glogster.com.

Es una pagina, per crear cartells o posters digitals, on tu pots pujar imatges, videos, icons, marcs, etc..

Quan tu pujas un video el pots pujar directament des del teu ordinador o des de internet. També les imatges i les altres coses que pots pujar les pots pujar des del teu ordinador o les pots baixar d'internet.

El meu glog, l'he creat d'una pel·licula que s'estrenera proximament als cinemas, ja que la feina d'aquesta semana era recomanar una pel·licula que t'agrades. En el meu glog he pujat imatges dels personatges que participen a la pel·licula, la sinopsis, icons relacionats amb els temes i el trailer.

Abans de començar a fer el teu glog es recomanable que et registris, com he fet jo, ja que si no l'acabas el glog el mateix dia els pots guardar, i si no tens un compte no el pots guardar. Després de registrar-te tens que escollir algun tema que t'interessi, en el meu cas ha sigut. ''Esta abuela es mi padre'' una pel·licula que s'estrenera proximament.

Espero que us agradi el meu glog!

dissabte, 26 de febrer del 2011

Tipus de webs

Aquesta és la meva presentació web, en la qual he pogut explicar les diferències i semblances entre elles.
Tipus de webs
View more presentations from ddaavviidd12.

dilluns, 7 de febrer del 2011

MANUAL DE BONS USOS DIGITALS
Ja controles?
1. Copies de seguretat
Les copies de seguretat són les que permeten restaurar dades originals en cas de perdua. Hi han un seguit de recomanacions per a desar copies en cas de perdua: posar copies en un llapis, d’aquesta manera si el ordenador patéix una perdua tindras la teva imformació.

2. Robatoris
Els robatoris son bastant frequents en ordinadors portatils ja que aquests ordinadors tenen molt valor i si ens descuiden de cuidar-lo poden desapareixer. Hi han un seguit de recomanacions, els quals si els segueixes el teu ordinador no patira una perdua.
Aquest consells són: no mostrar el ordinador en llocs molt publics que no siguin segur, mantenir en cura el teu ordinador i vigilant-lo on el deixem.

3. Usuaris i contrasenyes
En els nostre ordinador tenim un usuari personal, en el que entrem nosaltres i no entren unes altres persones sense el teu permis. Per tal de que no es pugui entrar i solament puguis entrar tu, existeix l’opció de crear una contrasenya per tal d’assegurar una privacitat absoluta. Per tal de mantenir una contrasenya segura es recomanable: utilitza un alies o un link en comptes del teu nom i cognoms, inventa contrasenyes dificils, quan arranquis la cesio, no clicar a recordar la contrasenya, i no dir la contrasenya a cap persona ja que es un codi secret i personal.

4. Els virus
Els virus són programes que s’introdueixen en un sistema imformàtic i ens perjudica negatiament, fent que el ordinador vagi mes lent.
Per tal de que no entrin virus al teu ordinador, es recomanable instalar un antivirus, no obrir arxius desconeguts, ja que poden ser perjudicials i comprova que el antivirus estigui actualitzat i el seu funcionament sigui correcte.

5. La bateria
La bateria d’un ordinador es aquell aparell que acumula carrega electrica i que permet subministrar electricitat a un aparell sense necessitat de que estigui endollat al endoll.
També un problema molt frequent es que en queixem de que la bacteria dura molt poc temps, per tal de garantir un cert temps de profit, es recomanable que quan carreguis la bateria la careguis fins al 100% i que quan el ordinador s’estigui cargant que endollis el maxim temps l’ordinador amb el corrent electric.

Sigues legal!
6. Funda
Per tal de protegir l’ordinador es recomanable tenir una funda, d’aquesta manera aquesta funda protegéis al ordinador de posibles cops en el seu desplaçament.          Es recomanable que sempre que no estiguis utilitzant el ordinador, el ordinador portátil estigui dins de la seva funda. També tenim que vigilar ja que els ordinadors tot i tenir la seva funda hi ha alguns cops que no hi són resistibles, així que tenim que anar amb cura.

7. Actituds i valors
Els drets d’autor son drets morals que te l’autor d’una obra literaria, artistica o cientifica. En el context digital fa referencia la musica, perlicules, imatges, fotografies, etc..
El copyright reflectéis la possesió del dret d’explotació, d’aquesta manera nomes es pot constar el titular d’aquest document. La majoria de continguts estan protegits pels dret d’autor (pelicules, imatges, textos, etc), aixó implica que tenim que tenir en compta amb el que baixem d’Internet ja que pot ser ilegal i podem estar cometent un delicte.

Paso de mals rotllos!
8. Descarregues
Les descarregues son la transferencia de fitxers fins al nostre ordinador. Alguns consells i recomanacions són: descargar qualsevool tipus de cosa en un lloc segur i que tinguis confianza i tenir en compta ja que el fet de baixar algun tipus de musica, imatges, videos pot provocar una vulgneració dels drets d’autor.

9. Ciberassetjament
El ciberassetjament es l’ús d’Internet, del telefon per agredir, maltractar, humillar alguna persona. Es frequent en xats, sms, jocs en linea o converses de missatgeria instantanea. El ciberassetjament el podem reconeixer en diferents exemple:
   - Les fotos: utilitzen les fotos de persones penjades a la web, un blog una red social qualsevol per agafar-la fer-li retocs en els quals pugui humillar a la persona i després la penja. Algunes vegades parlan amb la victima i l’amenaçan (si no fa el que el agresor vol, penjara les fotos).
   - Suplantació de la personalitat: algunes vegades algunes persones editen els perfils i posen les seves intimitats sexuals o qualsevol altre comportament per fer la burla. Es fan passar per altres persones insultant i agredint a la gent.
   - Amenaces: se serveixen d’SMS o videos per amenazar o insultar a la persona.
   - Atac a la intimitat: s’introdueix dins del correu electronic per manipular-lo, llegir els missatges iregistrar les coses de la persona que es propietaria.
Si has estat en algun cas en la pell de la persona amenazada, alguns consells molt bons són: comentar-lo amb els teus pares o professors (persones grans, que trobaran una solució rapida i eficaz), has de ser sempre molt prudent amb les teves dades,  pots buscar el teu nom i cognom en qualsevol cercador d’Internet per comprovar si algú ha suplantat la teva personalitat.

10. Ciberassetjament a menors
Ciberasetjament a menors: són practiques en linea de certs adults per guanyar-se la confianza d’un menor fingint tendresa, dulzura (la realitat) amb unes finalitats fraudulentes e il·legals.
Aquest fenomen sovint va acompanyat amb l’obtenció d’imatges i videos de menors o la pornografia. Per tal d’evitar-ho, has de ser molt prudent amb les teves fotos i amb videos personals, no aceptar cap tipus de xantatge a la xarxa i protegir el teu ordinador de virus i altres agents que puguin ser perjudiccials.

11. Missatges ham
Els missatges ham son missatges que algunes persones escriuen a la xarxa de manera intencionada i amb la finalitat de buscar polemica. Es recomanable que si algú t’envia alguna cosa per descargar en un xat, has d’eliminar aquesta persona dels teus contactes.

12. Griefing
El griefing es un terme Anglés vinculat als jocs de xarxa, que serveix per definir aquells jocs que perjudiquen de manera intencionada al jugador.

Connecta’t. però vigila!
13. Navegació i correu electrònic
El navegador es un programa imformàtic que permet moure’t per diversos serveis o recursos per un sistema o per una aplicació.
Les finestres emergents o POP UPS son finestres son finestres que apareixen directament a la pantalla, sobreposades a la finestra activa (apareixen de manera automatica).
Les galetes o cookies són fitxers amb imformació sobre els habits, les pautes i les preferencies de navegació d’un internauta´.
El tallafoc o firewall es una mena de programa del teu ordinador, on ningun pasarà sense permís.
El correu electronic o mail es l’aplicació per la qual pots enviar o rebre missatges.

14. Missatgeria instantànea i xats
El xat es la comunicació escrita que es duu a terme simultaneament i en temps real entre diverses persones a Internet.
La missatgeria instantanea es la comunicació escrita en temps real on l’usuari ha d’aver instalat abans un programa, el missatger, i nomes pot xatejar amb els seus contactes. Alguns consells i recomanacions són: els xats com ara el Messenger son un bons programes per xatejar amb familiar i amics, sigues critic alhora d’agregar un nou contacte,  quan alguna persona et falti el respecte o et crei una situació difícil digueu als teus pares o als teus tutors.

15.  Xarxes socials
Les xarxes socials són un conjunt de persones vinculades a un mateix grup d’Internet. Les xarxes socials et permeten coneixer gent i tenir amics arreu del món. Hi ha una cosa molt important i es que mai has d’acceptar amistats desconegudes, publicar imatges a la xarxa es molt facil pero un cop publicades no sap el que et poden fer, inventa contrasenyes dificils, i si algú et molesta digeu als teus pares.


OPINIÓ PERSONAL
La meva opinio personal, després de veure els videos de la pagina web: www.inteco.es, es que tenim que anar amb molt de compta amb les coses que fem, els videos o imatges que pujem, ja que desprès un cop pujats la gent pot agafar-ho hi fer coses desagradables amb ells i deixar-te en ridicul davant de la gent. També crec que tenim que anar amb compte ja que les imatges que pujem a Internet reflexen com ets tu, i després per alguna imatge la opinio de les persones respecte tu poden cambiar. També crec que tots aquests videos que em vist, realment pasen a la vida quotidiana, ja que han hagut molts casos reals. Com he dit abans has de navegar segur per Internet, ja que mai tu saps qui hi ha a la banda de l'altre pantella, ja que es por fer pasar per una persona sent un altre. Aquest article m'ha ajudat a reflexionar, ja que molts casos que em vist son reals en el dia d'avui.



dissabte, 15 de gener del 2011

EXIT D'INTERNET

La notícia tracta de que hi ha uns 500 llocs d'informació que concentren més de la meitat de totes les visites de tot el món. Aquest llocs són un 0,003% de totes les pàgines que existeixen al món actual. Aquesta dada indica l'èxit d'algunes pàgines. Les tres primeres webs de Internet són:

GOOGLE
Amb diferencia es la pagina que les persones visiten més. Es una pàgina especialitzada en la recerca d'imformació a Internet. Google es ara mateix el principal buscador de tot el planeta.





FACEBOOK
Es la segona web més visitada del món. Al principi es pensava que no seria tant visitada, una cosa passatjera per s'ha fet molt important i molt visitada per a les persones. També hi han altres webs impulsores de les relacions socials com: Tuenti, Twiter, entre d'altres. Però facebook es sense dubte la red social lider. Te mes de 500 milions d'usuaris i uns 200 milions de visites al mes.






YOUTUBE

Es la tercera web més visitada, s'ha convertit en el nou estandard del món audiovisual, compartir videos, tendencies, i moltes coses més.










OPINIO PERSONAL

La meva opinio després de llegir aquest article es que avui dia, al segle XXI, Internet va cada dia augmentant ja que moltes persones es sumen a visitar-la diariament. Les pàgines: Google, Facebook i Youtube fan molta falta a l'usuari, ja que per exemple a google pot buscar imformació de qualsevol cosa, facebook, es una red social que permet conectar-te i parlar amb els teus amics, pujar videos, fotos, enllaços, etc..
I per últim youtube, que jo la visito diariament, gairebe igual que les altres dos i que et permet escoltar musica, mirar videos i imformarte sobre les últimes aportacions documentals, etc..


Els navegadors

NAVEGADORS WEB

Un navegador web o explorador web, es una aplicació que permet a l'usuari recuperar i reproduir documents d'hipertext, generalment escrits en HTML, des de servidors web situats a qualsevol lloc del món. Aquesta xarxa de documents és coneguda com Teranyina Mundial o World Wide Web (WWW). Els navegadors actuals permeten mostrar gràfics, seqüències de vídeo, son, animacions i programes diversos a més de text i enllaços.

La funció bàsica d'un navegador web és mostrar documents de text, segurament amb recursos multimèdia incrustats. Els documents poden estar ubicats a l'ordinador de l'usuari, però també poden ser a qualsevol altre dispositiu que hi estigui connectat (a través d'internet, per exemple) i que tingui els recursos necessaris per a la transmissió (un programari de sevidor web). Aquests documents, habitualment anomenats pàgines webs, tenen hipervincles que enllacen una porció de text o una imatge amb un altre document.
El seguiments d'enllaços d'una oàgina a una altre, ubicada en qualsevol ordinador connectat a internet s'anomena navegació.

L'objectiu principal d'un navegador web és mostrat imformació a l'usuari. El procés comença quan l'usuari introdueix una Uniform Resource Identifier (URI).
El prefixe de l'URI determina com s'interpretarà. Els tipus d'URI més freqüentment usat comença amb http: i identifica un recurs per a ser obtingut a traver del Hypertext Transfer Protocol (HTTP). Molts navegadors suporten també altres prefixes, com ara https: per HTTPS, ftp: per a File Transfer Protocol, i file: per a arxius locals. Els prefixes que el navegador web no pot manegar sovint es passen a altres aplicacions. En cas que es trobi un fitxer d'un tipus no suportat pel navegador, o un fitxer que està configurat per a ser descarregat en lloc de ser mostrat.

Els recursos informatius poden contenir hipervincles a altres recursos informatius. Cada vincle conté l'URI d'un recurs on anar. Quan es clica al vincle, l'explorador navega al recurs indicat per l'URI del vincle, i el procés de portar el contingut a l'usuari comença de nou.


TIPUS DE NAVEGADORS
MOZILLA FIREFOX
Mozilla Firefox és un navegador web lliure desenvolupat a partir del projecte Mozilla. L'objectiu del Firefox és desenvolupar un Mozilla més petit, lleuger i ràpid mitjançant l'extracció i redisseny del component de navegador de la suite de programari Mozilla. De la mateixa manera que Mozilla, Firefox és multiplataforma i utilitza el llenguatge d'interfície XUL.
El Mozilla Firefox és un projecte paraŀlel al Mozilla Thunderbird, un client de correu electrònic sota la mateixa filosofia i amb uns orígens similars. La bona rebuda d'ambdós per part dels usuaris va dur a que la Fundació Mozilla els adoptés com els seus productes principals, substituint la Suite Mozilla original.



GOOGLE CHROME
Google Chrome és un navegador web desenvolupat per Google i compilat amb base a components de codi obert com el motor de renderitzat de WebKit i la seva estrucura de desembolupament d'aplicacions (Framework). [1] Google Chrome és el tercer navegador més utilitzat a Internet, amb una quota de mercat del 9,98% a finals de desembre de 2010, i amb un total de 120 milions d'usuaris a principis de desembre de 2010. Està disponible gratuïtament sota condicions de servei específica. El nom del navegador deriva del terme usat per al marc de la interficie gràfica d'usuari("chrome").
Chromium és el projecte de programari lliure amb el qual s'ha desembolupat Google Chrome i és de participació comunitària (sota l'àmbit de Google Code) per fonamentar les bases del disseny i desembolupament del navegador Chrome (juntament amb l'extensió Chrome Frame), a més del sistema operatiu Google Chrome OS. La porció realitzada per Google està emparada per la llicència d'ús BSD, amb altres parts subjectes a una varietat de llicències de codi obert permissives que inclouen MIT License, Ms-PL i la triple llincència MPL/GPL/LGPL. L'objectiu principal del projecte és proporcionar un navegador amb major estabilitat, velocitat i seguretat més d'incloure una interfície d'usuari senzilla i eficient.


INTERNET EXPLORER
Windows Internet Explorer (anteriorment anomenat Microsoft Internet Explorer), conegut comunament com IE, és un navegador web desenvolupat per Microsoft per al sistema operatiu Microsoft Windowsdes de 1995. Ha estat el navegador web més utilitzat a Internet des de 1999 fins a l'actualitat, amb un pic màxim de quota d'utilització del 95% entre el 2002 i 2003 en les seves versions 5 i 6. No obstant això, aquesta quota de mercat ha disminuït gradualment amb els anys a causa d'una renovada competència per part d'altres navegadors, situant-se aproximadament entre el 44% i 64%, depenent de la font de mesura global.
Les seves versions més recents són la 8.0 i la 9.0: la primera està disponible gratuïtament com a actualització per Windows XP, Service Pack 2, Windows Server 2003 amb Service Pack 1, Windows Vista, i Windows Server 2008, a més, ve de forma nativa en els més recents sistemes operatius de Microsoft, Windows 7 i Windows Server 2008 R2. D'altra banda. L'Internet Explorer 9, de moment, es troba en desembolupament, i inclou suport per a CSS3, SVG, HTML 5 (incloent diferents etiquetes), el format de fitxer tipogràfic web ''WOFF'' i un nou motor de Javascript anomenat ''Chakra''. Segons Microsoft, començant amb la publicació de la primera versió per a proves de plataforma realitzada el 16 de Març de 2010, aquesta versió de desembolupament s'actualitza aproximadament cada 8 semanes per permetre una major retroalimentació d'imformació amb la comunitat.


OPERA BROWSER
Opera és un navegador d'Internet desembolupat per l'empresa noruega Opera Software l'any 1994. Des de la seva versió 8.50 es distribueix gratuitament, havent estat anteriorment de pagament (abans de la versió 5.0) i distribuint-se com a shareware o adaware posteriorment.
Opera Browser és conegut per la seva velocitat, seguretat, suport d'estàndards (especialment CSS), mida reduïda, internacionalitat i constant innovació. Va ser un dels primers navegadors amb ''pestanyes'' per a la navegació web, i aquesta va ser la seva característica en les seves primeres versions.


SAFARI
Safari és un navegador web desenvolupat per Apple per al seu sistema operatiu Mac OS X. La versió 3 estarà disponible per a Windows XP i Windows Vista, segons va anunciar Steve Jobs en la WWDC. Una beta d'aquesta ja ho està en el seu lloc web.
El codi utilitzat per a renderizar pàgines web està basat en el motor KHTML, creat per al projecte KDE. Com a resultat d'això, el motor intern de Safari és programari lliure i és alliberat sota els termes de la llicència LGPL. Les millores al codi de KHTML per part de Apple són incorporades al codi de KDE ràpidament.
Algunes caracteristiques importants són les seguents:
-Permet arrossegar pestanyes per a reordenar-les, moure-les entre finestres o crear noves finestres a partir de pestanyes.
-Una barra de recerca web, amb la possibilitat de modificar la seva longitud.
-Bloqueig de finestres emergents.
-Correcció ortogràfica a l'emplenar camps de text.
-Maneig de contrasenyes integrat sota el sistema Keychain.
-Integració amb el reproductor multimèdia de Apple, QuickTime.


K-MELEON
K-Melon és un navegador lliure basat en Gecko. L'objectiu de K-Meleon és proveir un navegador lleuger per Windows, semblant a Galeon o Firefox. K-Meleon es distribueix sota la llicència GNU.
Destaquen particularment la seva rapidesa (superior a Mozilla, Netscape, o Firefox) i el seu escàs consum de recursos del sistema, la qual cosa fa que funcioni perfectament en ordinadors molt antics. Així mateix és configurable i molt modificable, sent molt senzill afegir qualsevol funcionalitat (encara que no hagi estat en principi prevista per els seus dissenyadors). Els fòrums de la seva pàgina oficial són molt actius i d'una utilitat inusitada, sent el millor lloc per rebre suport tècnic i consells diversos dels seus membres.
Com s'utilitza la interfície nativa de Windows en lloc de XUL, a K-Melon no es poden instal·lar extensions i temes de Mozilla, possiblement una de les característiques més importants d'aquests navegadors. No obstant, aixó, K-Meleon, té el seu propi conjunt d'addons com macros i skins, que poden estendre funcionalitats i personalitzar l'aparença del navegador.
Després d'un alentiment del seu desenvolupament durant els anys 2004 i especialment 2005, a causa de l'abandonament del projecte per part dels seus desenvolupadors, al gener del 2006 es va donar un vigorós rellançament gràcies a la inclusió de nous administradors i desenvolupadors que han donat nova vida al projecte.

FLOCK
El Flock es un navegador web que s'especialitza en el suministre de reds socials i altres serveis Web 2.0 per mitja de caracteristiques incloses en els seu usuari.
El navegador es basa en el codi de navegador Firefox de Mozilla (Ara en fase de actualització a WebKit).
El navegador Flock esta disponible com a descarrega gratuita, per a plataformes de Microsoft Windows, Mac OS X i Linux.
Es un navegador social de codi obert basat amb tecnologia de la Mozilla. D'aqui a poc temps pasara a webkit en la versió 3.0.0.3989. Esta programat al voltant del motor Gecko.
Flock conta amb caracteristiques com per exemple el control de blogs, feeds (RSS, Atom), pàgines favorites integrades i la possibilitat de compartir imatges en Flickr, entre d'altres.
El navegador Flock no te res a veure amb la funció flock del llenguatge de programació C, que s'utilitza per bloquejar i desbloquejar descriptors.

SRWARE IRON
SRWare Iron, o simplement Iron, és un navegador web basat en Chromium, principalment enfocat a eliminar el seguiment o rastreig d'ús (usage tracking, en anglès) que el navegador Google Chrome inclou. SRWare Iron és programari lliure i de codi obert (FLOSS).
Iron inclou notables característiques úniques. En contrast amb Chrome, implementa l'última versió de WebKit (motor de renderitzat), i inclou una funció de bloqueig o filtre d'anuncis web. Una especulació comú és que la característica de bloqueig d'anuncis Chrome no estarà mai realitzada completament perquè exclou els anuncis inclosos per Google.



LUNASCAPE BROWSER
Lunascape és un navegador web desenvolupat per Lunascape Corporation a Tòquio, Japó. És l'únic que consta de tres motors de renderització: Gecko (utilitzat en Mozilla Firefox), Webkit (utilitzat en Safari i Google Chrome), i Trident (utilitzat en Microsoft Internet Explorer) . L'usuari pot canviar entre els motors de renderitzat perfectament.
Lunascape Corporation va ser fundada el 26 d'agost de 2004 per Hidekazu Kondo, que també és el CEO. Als Estats Units estableix la seva seu a San José, Califòrnia el juny de 2008.2 La decisió va ser presa a causa de l'abast mundial d'Internet amb els seus 700 milions d'usuaris, mentre que el Japó només té 70 milions d'usuaris.

MAXTHON BROWSER
Maxthon (conegut fins el 2004 com MyIE2) és un navegador web per a Windows. Les versions inicials 1 i 2 estan basades en el motor d'Internet Explorer, Trident. La recent versió 3 utilitza amb preferència el motor Webkit, el mateix del Chrome de Google o el Safari d'Apple, però manté també el Trident per poder utilitzar un o altre en cas necessari.
MyIE2 va néixer l'any 2000 quan el programador xinès Jeff Chen es va proposar millorar l'Internet Explorer 5 afegint diverses funcions i opcions de personalització, configurables per l'usuari.




ESTADÍSTIQUES D'ÚS
Els percentatges d'us dels navegadors van ésser obtinguts durant l'abril del 2009. Aquestes dades poden no ser correctes, donat que alguns navegadors fan servir la identificació d'altres per poder mostrar pàgines amb codi HTML o guions JavaScript erronis, però són indicatives de les tendències generals en l'actualitat:

Navegadors
Abril del 2009
Abril de 2010
Internet Explorer
67,00%
60,65%
Mozilla Firefox
22,00%
24,52%
Chrome
1,23%
6,13%
Safari
8,23%
4,65%
Opera
0,70%
3,15%
Netscape
0,69%
0,00%
Altres
0,26%
0,85%

CONCLUSIÓ
Despres de haver fet el treball dels tipus de navegadors que hi han, he arribat a la conclusió de que el navegador mes utilitzat es Internet Explorer, encara que ha baixat des de el 2009 a l'any 2010 (menys persones l'utilitzen). Una dada que m'ha sorprés molt ha sigut, que jo no coneixia el navegador, Lunascape Browser, sent el navegador més rapid de la Terra. Encara que el navegador Safari no sigui tant utilitzat per altres, per mi es el millor i l'aconsello a la gent. També crec que una cosa molt important i que no miren gairebe mai es que si el navegador que utilitzarem o estem utilitzant es segur, per la qual cosa he buscat un gràfic per saber el que pensava la gent.