diumenge, 24 d’octubre del 2010

SISTEMES OPERATIUS
Que es un sistema operatiu i per a que serveix?
El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos (memòria, unitat aritmètica, etc), carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics. Hi tenim diferents tipus de sistemes operatius.
El sistema operatiu és el programari responsable de gestionar els recursos en un terminal (ja sigui un ordinador personal, un telefon movil, etc). El sistema operatiu actua com a amfitrió dels diversos programes d'aplicació que normalment corren sobre una màquina. Una de les principals funcions és gestionar els detalls de l'operació del maquinari, de manera que els diversos programes no se n'hagin d'ocupar, alleugerint i fent més fàcil així el procés de programació d'aquestes aplicacions. La gran majoria d'ordinadors, des de telèfons mòbil, ordinadors personals, videoconsoles fins a supercomputadors, usen algun tipus de sistema operatiu. 


Tipus de sistemes operatius

Microsoft Windows
Recentment, Microsoft ha llançat Windows 7, el seu últim sistema operatiu Windows. Microsoft Windows és una família de sistemes operatius propietaris, el que significa que no es pot modificar o distribuir-lo. Quan s'utilitza el sistema operatiu Windows té algunes limitacions al seu costat.

Linux
És un terme genèric que es refereix a l'ordinador Unix Sistema Operatiu basat en el nucli Linux. El seu desenvolupament és un dels exemples més destacats de la col.laboració de programari de codi lliure i obert; normalment tot el codi font es pot utilitzar, lliurement modificat i redistribuït, tant comercial com no comercial, per qualsevol persona sota els termes de la GNU GPL i altres llicències de programari lliure.

Mac OS

Mac OS és dels sistemes operatius basats en gràfics d'usuari interfície desenvolupat per Apple Inc per a la seva línia de sistemes d'ordinadors Macintosh. El sistema operatiu Mac va ser introduït per primera vegada el 1984 amb la Macintosh original, generalment es refereix com el programari del sistema. Les primeres versions de Mac OS són compatibles només amb sistemes Macintosh basats en Motorola però Mac OS X, ha substituït el "Clàssic" Mac OS i és compatible amb PowerPC i processadors Intel.
 Microsoft Windows - Mac OS